Emmas Skafferi startades 2006 i Junsele av Emma Tarberg. Emma var en fena på att baka skorpor och började som så många andra hantverksföretag, hemma i köket. Skorporna sålde hon till grannar och bekanta men att det skull bli ett framgångsrikt skorpbageri var det inte alla som riktigt kunde tro. Som Emma själv uttrycker det så sa gubbarna på ICAs ljugarbänk ”Jänta är ju fan tokig” när hon satte händerna i degen på före detta vårdcentralen i lilla Junsele, som hon hade byggt om till ett bageri.
Emmas Skafferi bakar underbara skorpor och tunnbrödschips. Produktionen är ett genuint hantverk där allt bakas för hand med kärlek och äkta råvaror. Så långt som möjligt används ekologiska och lokalproducerade ingredienser. Det är det som är grunden i Emmas Skafferis produkters höga kvalitet! Skorporna är goda och smakrika och passar både till kaffet eller ett glas sött vin. Tunnbrödschipsen är ett perfekt tillbehör på ostbrickan.